Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Cranio Sacraal Therapie is voortgekomen uit de craniale osteopathie. Het is ontstaan in de jaren tachtig van de vorige eeuw. De therapie is gebaseerd op de wetenschappelijke ontdekkingen van Dr. William Sutherland en Dr. John Upledger. Zij ontdekten dat tussen onze schedel en het heiligbeen, waar ons centrale zenuwstelsel zich bevindt, een vocht stroomt, het zogenaamde cranio sacraal vocht. Dat vocht heeft een eigen ritme, net zoals onze ademhaling en hartslag en lijkt op de eb en vloed beweging van de zee.

Verstoringen in deze ritmische ‘ademhaling’ van het zenuwstelsel, bijvoorbeeld door aanhoudende, overmatige stress, kunnen zich op tal van manieren uiten: zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Door middel van uiterst zachte aanraking kan een Cranio Sacraal Therapeut die verstoringen in het lichaam vinden en helpen op te lossen zodat het centrale zenuwstelsel weer optimaal kan functioneren.

De therapie kenmerkt zich door een holistische aanpak. Er wordt gekeken naar de mens als geheel, als individu, in plaats van de som van de verschillende onderdelen waaruit die is opgebouwd. De therapie is erop gericht het zelfherstellend vermogen te stimuleren en is een aanvulling op de reguliere medische gezondheidszorg.

Meer weten? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of BEL mij om te kijken hoe mijn expertise en ervaring voor jouw leven van waarde kunnen zijn.
cranio sacraal therapie

Cranio komt van het Latijnse woord cranium en betekent schedel. Sacraal komt van sacrum, het Latijnse woord voor schedel. Het centrale zenuwstelsel wordt gevormd door hersenen en ruggenmerg.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd